Gucio is een wereldwijd bekend merk van gezonde, kwalitatief hoogstaande, hippe kinderschoenen. Ze zijn ontstaan vanuit liefde voor kinderen en de visie om hun de best mogelijke omstandigheden te bieden voor de ontwikkeling van hun voeten. Alle schoentjes worden met de hand gemaakt van natuurleer. Het unieke, verstevigde ontwerp van de achterbies zorgt ervoor dat het hielbeen zachtjes richting de enkel wordt geduwd. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van de voet en geeft het kind tegelijkertijd het hoogste loopcomfort. Doordat de schoentjes helemaal met de hand worden gemaakt, is de kwaliteit superieur. Een ander voordeel van handgemaakte schoenen is dat tijdens iedere fase van de productie kan worden gecontroleerd of alles in orde is.

Waarin onderscheidt Gucio zich van andere kinderschoenen?

Flexibele zool
Deze biedt maximaal loopcomfort. Doordat hiervoor materiaal van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt is de zool flexibel, anti-slip en schokdempend. De gele zool is hét handelsmerk van Gucio.

Ondersteuning bij het opstaan
De motoriek van een klein kind kan worden gestimuleerd door speciaal ontworpen schoeisel. De speciale Gucio-zool die doorloopt tot achter de hak vergemakkelijkt het opstaan en het lopen.

Zelfverstevigende hielkap
Tijdens het lopen past de zichzelf verstevigende hielkap zich aan, aan de breedte van de hiel. Dit gebeurt alleen tijdens het lopen. Deze oplossing is in de wereld uniek en is dan ook officieel gepatenteerd onder patentnummer 187609.

Brede teensprong
De speciaal ontworpen teensprong draagt bij aan een goede ontwikkeling van de kindervoet. Bovendien heeft deze een positieve invloed op de stabiliteit en het loopcomfort.

Bescherming van de tenen
Schoenen van Gucio helpen kinderen met leren lopen. De flexibiliteit van de schoen zorgt ervoor dat de kindervoet niet wordt bekneld wanneer het kind nog in de kruipfase is. De speciale, naar buiten gekeerde naad aan de voorkant van de schoen zorgt voor een effectieve bescherming van de teentjes.

Hoe worden de Gucio-schoentjes gemaakt?

  • Ieder paar kinderschoenen wordt handgemaakt van natuurleer van de hoogste kwaliteit. Dit geldt voor zowel de schacht als de voering. De flexibele gele zool, die doorloopt tot aan de achterkant van de schoen, het handelsmerk van Gucio, wordt vervaardigd uit een lichte en zachte stof genaamd styrogum.
  • Het leer wordt gespoten aan één zijde, zodat de kindervoet later niet in contact komt met de kleurstof. Na het verfproces wordt het leer gedroogd in de buitenlucht.
  • Na het drogen vinden de volgende fases plaats – het uitsnijden van de elementen, het ponsen van vetergaatjes en het plaatsen van de ringetjes in de gaatjes.
  • De volgende fase is het naaien van de schacht.
  • De laatste stap, voordat de veters worden geplaatst, is het bijsnijden van iedere schoen, zodat alle randen gelijk en glad worden.

De perfecte uitvoering in combinatie met het fraai geverfde natuurleer en de unieke, gele zool maken Gucio-schoentjes zéér geliefd bij zowel kinderen als hun ouders.

Bekijk ons aanbod van GUCIO schoentjes